Pettymysreaktioita odotellessa.............

Medioita ei saa syyllistää! Miksi ei? No koska idea medioiden "syyntakeettomuudesta" lanseerattiin ensimmäisenä taktisena vaaliviestinä ja tällä tavoin medioita kritisoivista ja syyllistävistä tehtiin naurettavia vikisijöitä. Totuus tietenkin on, että mediat olivat voimakas vaikuttaja ja niiden rooli persujen "vallankumouksessa" on sekä ilmiömäinen, että kiistaton!

Toinen taktinen ja tarkoituksellisesti tuotettu idea oli, että natzi-kortin vilauttelijat ovat ylireagoivia persuvastaisia neurootikkoja! Ovatko? Persujen "jytky" ei perustunut mihinkään uuteen valovoimaiseen poliittiseen ideointiin. Yhteiskunnan epäkohdat joita persut vastustivat, että niihin esitetyt muutokset olivat vanhoja teemoja joita muut mm. SKP, olivat ehdotelleet jo kauan. Ainoa uusi asia jonka persut puskivat kehiin, oli maahanmuuttajien syyllistäminen joko suoraan tai epäsuorasti! Tätä tekniikkaa käyttivät kansallissosialistit tehokkaasti Saksassa aikoinaan ja heitä kutsuttiin natzeksi. "Purskuta mätä esille näyttävästi ja osoita sille helppo syyllinen, jonka poistaminen antaa onnen takaisin" oli jo silloinkin menestyksekäs mielikuvataktiikka. Menestys perustui aivan samaan psykologiseen ahdistusta poistavaan hurmokseen ja poliittiseen tietämättömyyteen kuin persujen menestys näissä vaaleissa.
Ainoa ruma ja häpeällinen asia on se, että rumasta ja häpeällisestä pitäisi nyt väenvängällä tehdä huonesiisti, ettei vain leimautuisi katkeraksi. Miksi selityksiä pitäisi etsiä muualta kuin tosiasioista?
Vasemmistolla oli upea ja toimiva muutosidea, joka ei saanut kannatusta sen vuoksi, että mediat loivat valheellisen kuplan joka upposi tyhmään äänestäjäkuntaan kuin häkä!
Johtopäätöksenä tästä ei siis tulisi olla vasemmiston itsekritiikki ja suunnanmuutos, vaan joko se klassinen kansan vaihtaminen tai sen poliittinen viisastuttaminen keinolla millä hyvänsä. Tosiasiathan eivät ole muuttuneet, eikä vallankumouksellinen muutos tapahdu kasvoja ja puoluenimikkeitä vaihtamalla!